Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 48 perc olvasási idő

1. A nyilatkozat célja

1.1  Jelen adatvédelmi nyilatkozat célja, hogy Kecskés Sándor E.V. által a https://lesty.hu internetes oldalon (továbbiakban: Weboldalon) alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket rögzítse.

1.2 Adatkezelésünkre az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

·         Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V törvény;

·         A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről szóló ajánlásainak fogalmaival.

2. Adatkezelő megnevezése

Név: Kecskés Sándor Egyéni Vállalkozó
Székhely: 6000 Kecskemét, Szeder u. 13.
Telefonszám: +36-30/9599153
E-mail-cím: info@kecskessandor.hu

3. Adatvédelmi tisztviselő

Minden adatvédelemmel kapcsolatos kérdésben Kecskés Sándor, mint Egyéni Vállalkozó-t kell keresni az info@kecskessandor.hu E-mail-címen.

4. Alapelvek

A Kecskés Sándor E.V. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

A Kecskés Sándor E.V. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A Kecskés Sándor E.V. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Kecskés Sándor E.V. az adatkezelés során megőrzi

 

5. A kezelt személyes adatok köre, jogalapja

5.1 A hírlevélre feliratkozáskor megadott adatok:

Jogalap

Kezelt személyes adatok

Az adatkezelés célja

Időtartama

Kit érint pontosan

Hozzájárulás a GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja alapján

név, e-mail cím, feliratkozás dátuma, átkattintás dátuma, kattintott link, levélmegnyitás dátuma, megnyitott levél, IP Cím (titkosított)

Értesítés új bejegyzésekről, termékekről, szolgáltatásokról, kampányokról, akciókról, megkeresés üzletszerzési célból, általános kapcsolattartás

Leiratkozásig/ a hozzájárulás visszavonásáig. Inaktív fiók esetén az adatokat az utolsó beazonosítható aktivitástól számított 5 év elteltével Adatkezelő törli

A hírlevélre kifejezetten feliratkozó személy

Minden hírlevélben szerepel a leiratkozási link, amelyre kattintva a feliratkozó automatikusan leállíthatja az adott hírlevelet és további kézbesítést.

5.2 Kapcsolat

Jogalap

Kezelt személyes adatok

Az adatkezelés célja

Időtartama

Kit érint pontosan

Hozzájárulás a GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja alapján

online formon megadott név, e-mail cím, Üzenet

A megkeresésben megfogalmazott kérés teljesítése, a megfogalmazott kérdések megválaszolása, ügyfélelégedettségi felmérések végzése és azok elemzése, ügyféltájékoztatás

Az adatközléstől számított legfeljebb 5 év, vagy az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az online formon keresztül közlő személyek

5.3 Regisztráció

Jogalap

Kezelt személyes adatok

Az adatkezelés célja

Időtartama

Kit érint pontosan

Hozzájárulás a GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja alapján

név, e-mail cím, jelszó

A szolgáltatás használatának biztosítása, ügyfelek rendszeres tájékoztatása a szolgáltatás használatával kapcsolatban, valamint az ügyfeleknek a szolgáltatás használatra vonatkozó véleményének megismerése.

A felhasználói fiók törléséig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig. Inaktív fiók esetén az adatokat az utolsó bejelentkezéstől számított 5 év elteltével Adatkezelő törli.

Aki ingyenes vagy fizetős fiókot regisztrál magának a lesty.hu weboldalon.

Az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

5.4 Felhasználói fiók szerkesztése

Jogalap

Kezelt személyes adatok

Az adatkezelés célja

Időtartama

Kit érint pontosan

Hozzájárulás a GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja alapján

név, e-mail cím, fénykép feltöltése, Időzóna, kétfaktoros hitelesítés, jelszó

Az érintettek pontos adatainak kezelése, kiszolgálása.

A felhasználói fiók törléséig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig. Inaktív fiók esetén az adatokat az utolsó bejelentkezéstől számított 5 év elteltével Adatkezelő törli.

Aki ingyenes vagy fizetős fiókot regisztrált magának a lesty.hu weboldalon.

Az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

5.5 URL Átirányítás

Jogalap

Kezelt személyes adatok

Az adatkezelés célja

Időtartama

Kit érint pontosan

Szerződése teljesítése GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja alapján

Rövidíteni kívánt URL

A szolgáltatás használatának biztosítása.

A felhasználói fiók törléséig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig. Inaktív fiók esetén az adatokat az utolsó bejelentkezéstől számított 5 év elteltével Adatkezelő törli.

Aki ingyenes vagy fizetős fiókot regisztrált magának a lesty.hu weboldalon.

5.6 Saját oldal létrehozása

Jogalap

Kezelt személyes adatok

Az adatkezelés célja

Időtartama

Kit érint pontosan

Szerződése teljesítése GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja alapján

Cím, Leírás(ok), Kép(ek), Színek, Márka neve, URL(-ek), Google Analytics, Facebook Pixel követőkódok, Email, Telefonszám, Telegram, Whatsapp, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube, SoundCloud, LinkedIn, Spotify, Pinterest elérhetőségek, Mailchimp Webhook, API Key, List, illetve az ehhez tartozó grafikai, dizájn beállítások.

A szolgáltatás használatának biztosítása.

A felhasználói fiók törléséig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig. Inaktív fiók esetén az adatokat az utolsó bejelentkezéstől számított 5 év elteltével Adatkezelő törli.

Aki ingyenes vagy fizetős fiókot regisztrált magának a lesty.hu weboldalon.

5.7 Felmondási jog gyakorlás és elállás

Jogalap

Kezelt személyes adatok

Az adatkezelés célja

Időtartama

Kit érint pontosan

Szerződés teljesítése GDPR 6. cikk (1) bek. c) pontja alapján

a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 23. § (1) bekezdés alapján

név, e-mail cím, telefonszám, irányítószám, város, utca, házszám

A vásárlói igény kielégítése, a szolgáltatási díj visszatérítése.

A Ptk. szerinti általános elévülési határidő (5 év) elteltét követően kerül sor a törlésre.

A weboldalon keresztül sikeres rendelést leadó személyek.

5.10 Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából. A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

6. Sütik (Cookie-k)

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a www.lesty.hu weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Harmadik fél által elhelyezett cookie-k

Google Analytics

A lesty.hu a weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával, anonimizált (nem beazonosítható a személy, ip cím, pontos hely) információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket. Ön elutasíthatja a sütik használatát. Ön megtilthatja azt is, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a sütik által létrehozott és az Ön weboldalhasználatára vonatkozó adatokat (beleértve az Ön IP-címét). Ehhez töltse le és telepítse a következő linken található beépülő böngészőmodult: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Elérhetőségük: https://www.google.com/analytics/

Google Adsense

A lesty.hu a weboldalán alkalmazza a Google Adsense, mint harmadik fél sütijeit is. A Google Adsense, mint hirdetéskiszolgáló van jelen az oldalon, amelynek segítségével az üzemeltető, bevételi forráshoz juthat. Google Adsense adatvédelmi tájékoztatójának linkje.

Hotjar

A Weboldal a Google szolgáltatásain kívül a Hotjar elemző szolgáltatását is használja: Hotjar Ltd. („Hotjar“) (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europe). Hotjar elemzése révén a Weboldalon lehetőségünk van a látogatóink szokásainak (pl.: mennyi időt töltenek bizonyos aloldalakon, milyen linkekre kattintanak stb.) megismerésére és kiértékelése. A funkció működése során a Weboldalon tett látogatásról gyűjtött információk továbbításra kerülnek Hotjar Írországban található szervereire, ahol ezeket a Hotjar tárolja.
Az alábbi információkat lehet az Ön készülékével és böngészőjével rögzíteni:

-          A felhasználó készülékének IP-címe (gyűjtve és anonim formátumban tárolva)

-          A felhasználó készülékének képernyőmérete

-          A felhasználó készülékének típusa és az általa használt böngésző fajtája

-          A felhasználó tartózkodási helye (csak az ország)

Hotjar segítségével a Weboldalon tett látogatás és annak használata elemzésre kerül, melyről külön jelentés készül. E funkció működése során a Hotjar harmadik felek, mint például a Google Analytics és Optimizely szolgáltatásait is igénybe veszi. Az adattovábbítás révén említett harmadik felek tárolhatják azon információkat, amelyeket a felhasználó böngészője a Weboldal megtekintése során küld (pl.: sütiket, IP ajánlatkéréseket stb.). A Hotjar által használt sütik eltérő ideig nem törlődnek, bizonyos sütik az aktuális látogatás követően automatikusan törlődnek, de léteznek olyanok is, amelyek akár 365 napig is megmaradnak.

Amennyiben a Hotjar által végzett adatnaplózást le kívánja tiltani, kérjük látogasson el az alábbi oldalra: https://www.hotjar.com/opt-out.

A Hotjar adatvédelmi szerződését itt (https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy) találja.

A Weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. Amennyiben nem kíván részt venni a nyomon követési folyamatban, elutasíthatja, hogy a rendszer az ehhez szükséges sütit elhelyezze - például beállíthatja a böngészőjét, hogy az ne engedélyezze sütik automatikus elhelyezését. A konverziós sütik elhelyezését úgy is megakadályozhatja, hogy a böngészőjében beállítja a „googleadservices.com” domain-ről származó sütik blokkolását. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok az Adatkezelőtől.

Bármely „sütit” tehát a Felhasználó bármikor képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

A külső szolgáltatók a felhasználói szokások mérésével, valamint a hirdetések kiszolgálásával kapcsolatosan, információgyűjtés céljából ún. web jelzőket (web beacons) is használnak. A web jelzők funkciója hasonló, mint a sütiké, de ezek letiltására nincs lehetőség a böngészőkben.

Facebook Pixel

A jelen honlap a Facebook szociális háló „FacebookPixel”-jét használja a következő célok érdekében:

Facebook (weboldal) CustomAudiences

A Facebook Pixelt remarketing célokra használjuk annak érdekében, hogy 180 napon belül újra felvegyük Önnel a kapcsolatot. Ez lehetővé teszi nekünk, hogy érdeklődés alapú hirdetéseket jelentessünk meg a weboldal felhasználói számára („FacebookHirdetések”), amikor a Facebook közösségi hálót vagy egyéb olyan honlapokat látogatnak, amelyek szintén használják ezt az eszközt. Ily módon azt az érdeket követjük, hogy az Ön számára érdekes hirdetéseket jelentessünk meg azért, hogy a weboldalunkat, illetve az ajánlatainkat érdekesebbé tegyük az Ön számára.

Facebookkonverzió

A Facebook Pixelt arra a célra is használjuk, hogy biztosítsuk azt, hogy a mi Facebook Hirdetéseink egyeznek a felhasználók lehetséges érdeklődésével és nem zavaróak. AFacebook Pixel segítségével követni tudjuk a FacebookHirdetések hatékonyságát statisztikai és marketing kutatási célokra úgy, hogy látjuk, hogy a felhasználók vissza lettek-e irányítva a weboldalunkra miután rákattintottak egy Facebookhirdetésre (ún. „konverzió”). Az alkalmazott marketing eszközöknek köszönhetően azÖn böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Facebook szerverrel, amint az engedélyköteles cookie-k használatához hozzájárult.AFacebookPixel ilyen integrálásával a Facebook megkapja az információt, hogy Ön az Interneten való jelenlétünk megfelelő weboldalát felhívta vagy az egyik hirdetésünkre kattintott. Ha regisztrált valamelyik Facebook szolgáltatásra, a Facebook társíthatja a látogatását a fiókjához. Az ilyen adatok Facebook általi adatkezelése a Facebook adatvédelmi tájékoztatója keretében történik. A Facebook Pixelre vonatkozó különleges információt és részleteket, illetve a Facebook Pixel funkcionalitásait is megtalálhatja a Facebooksúgó központjában.

A “Facebook Custom Audiences” funkció kikapcsolható a Cookie Beállításokban és bejelentkezett felhasználóknak a https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_címen. Használt cookie-k: C típus. További információkért lásd a Cookie-k című fejezetet. Jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont (az érintett hozzájárulása).

Közös Adatkezelők:

Ebben a folyamatban közösen vagyunk felelősek az adatok összegyűjtéséért és továbbításáért a FacebookIrelandLtd-vel (4 Grand CanalSquare, Grand CanalHarbour, Dublin 2, Ireland; „Facebook”). Ez a következő célokra vonatkozik:

• Az egyéniesített vagy hozzáillő hirdetések megalkotása és optimalizálása

• Kereskedelmi és tranzakcióhoz kapcsolódó üzenetek kézbesítése (pl. Messenger útján)

Így a következő folyamatokra nem vonatkozik a közös adatkezelés:

• Az adatok összegyűjtését és továbbítását követő folyamatok kizárólag a Facebook felelőssége alá tartoznak.

• A jelentések és elemzések összesített és anonimizált formában történő készítését Adatkezelőként végezzük, így ez a mi kizárólagos felelősségünk.

A közös adatkezelésre megfelelő megállapodást kötöttünk a Facebookkal, amit itt lehet elérni: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Ez a megállapodás meghatározza a közös adatkezelésre tekintettel a GDPR szerint teljesítendő kötelezettségekkel kapcsolatos megfelelő felelősségi köröket.

Az Adatkezelő és a Facebook adatvédelmi tisztviselőjének elérhetőségei itt találhatók: https://www.facebook.com/about/privacy.

Megállapodást kötöttünk a Facebookkal, hogy a Facebookot kapcsolattartási pontként lehet használni az érintetti jogok gyakorlása céljaira (ld. 1.3. pontot). Ennek a sérelme nélkül az Érintettek jogaira vonatkozó joghatóság nincs korlátozva.

Itt található további információ arra, hogy a Facebook hogyan kezeli a személyes adatokat, ideértve a jogalapot is, illetve további információ az érintettek jogairól: https://www.facebook.com/about/privacy. Mi az adatokat a közös jogkezelés keretében a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján (jogos érdek) továbbítjuk.

Az adatbiztonsági feltételekre vonatkozó információ itt található: https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms, az általános adatvédelmi kikötéseken alapuló adatkezelésre vonatkozó információ pedig itt: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum.

További leiratkozási útmutatót és információkat a sütikről (cookie-król) a Süti szabályzat oldalunkon ér el.

6.1 Más honlapról származó beágyazott tartalmak

 A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

7. Adatfeldolgozók igénybevétele

A megadott személyes adatokhoz az Adatkezelő munkatársai (megbízottjai) férhetnek hozzá feladataik ellátása során. A jelen tájékoztatóban megjelölt gazdasági társaságokhoz csak a feladatuk ellátásához szükséges mennyiségű és minőségű adatot továbbítjuk. Az Adatkezelő csak kivételes esetekben adja át más adatkezelőnek a személyes adatokat (például ha bírósági eljárás során hivatalos úton vagy a rendőrségi eljárásban kérik ki az adatokat).

Cégnév

Elérhetőség

Tevékenység

Home.pl Részvéntrársaság

Szczecin, Zbozowa utca 4. 70-

653, Szczecin

Szerver és tárhely szolgáltatás biztosítása többek között adattárolás céljából.

Facebook Inc.

1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025

Marketing, Remarketing, Analitika

Varga Imre E.V.

Rákóczi út 24, Ballószög, 6035

Könyvelés

8. Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

A Kecskés Sándor E.V. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

8.2 Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

8.3 Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a Kecskés Sándor E.V. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

8.4 Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Kecskés Sándor E.V. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

8.5  Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

8.6 Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, ha az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

8.7 Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

8.8 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Az érintett e fejezetben felsorolt jogait érvényesíteni nem tudja, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy nincs abban a helyzetben, hogy azonosítsa az érintettet. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó (különösen az ismétlődő jellegre figyelemmel) az Adatkezelő a kérelem teljesítéséért észszerű mértékű díjat számíthat fel vagy megtagadhatja az intézkedést. Ennek bizonyítása Adatkezelőt terheli. Ha az Adatkezelőnek kétsége merül fel a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, a kérelmező személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

8.9 Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

8.10 Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

8.11 Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 0613911400
Fax: 0613911410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap:
http://www.naih.hu

8.12 Adatvédelmi incidensek kezelése

Az Adatkezelő az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, a felügyeleti hatóság tájékoztatása, valamint az Érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az incidenssel Érintett személyes adatok körét, az Érintettek körét és számát, az incidens időpontját, körülményeit, hatásait, az elhárítására megtett intézkedéseket. Ha az Adatkezelő úgy ítéli meg, hogy egy adott incidens valószínűsíthetően kockázattal jár az Érintettek jogaira és szabadságaira nézve, indokolatlan késedelem nélkül, de legfeljebb 72 órán belül tájékoztatja a felügyeleti hatóságot az adatvédelmi incidensről. Amennyiben az Adatkezelő úgy ítéli meg, hogy az adott incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár az Érintettek jogaira és szabadságaira nézve, indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az Érintetteket az adatvédelmi incidensről.

8.13 Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Kecskés Sándor E.V. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót az Érintettek honlapon keresztül történő előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően az Érintett ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat. Kérjük, hogy minden esetben gondosan olvassa el az adatkezelési tájékoztató módosításait, mert fontos információkat tartalmaznak személyes adatai kezeléséről.

9. Komment szabályok

2018. május 29. napjától tilos az alábbi tartalmú hozzászólások (kommentek) elhelyezése az oldalon megjelenő cikkek alatti kommentfelületen:

A kommentelőkkel szemben alapvető követelmény a fenti, tiltott tartalmú hozzászólásoktól való tartózkodáson felül a kulturált viselkedés és mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Az Adatkezelő – vagy az erre általa kijelölt személy – a Wordpress rendszeren belül, a rendszer által kínált eszközökkel moderálást végez: a szabályoknak nem megfelelő hozzászólások megjelenését megakadályozza, vagy a már megjelent ilyen hozzászólásokat törli. A moderáció részeként, az ellenőrizendő tartalom-mennyiség kezelhetővé tétele érdekében jogosult egyes hozzászólóknak a kommentjeik gyors, akár előzetes moderáció nélküli megjelenítését lehetővé tevő jogosítványt adni vagy korábban adott ilyen jogosítványt visszavonni a Wordpress rendszeren belül.

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy bármely kommentet/hozzászólást, amely megítélése szerint nem felel meg a fenti moderációs elveknek, ne engedjen a lesty.hu felületein megjelenni, valamint, hogy bármely már megjelenített hozzászólást indoklás nélkül eltávolítson. Az Adatkezelő úgy is határozhat, hogy a szabályokat be nem tartó kommentelő a továbbiakban nem kommentelhet az oldalon.

Adatkezelő a kommentelő adatait (felhasználónevét, email címét) kizárólag a Wordpress kommentkezelő-rendszerben kezeli, a lesty.hu által meghatározott szabályok szerint és nem használja fel marketingcélú megkeresésekre, kivéve, ha a felhasználó engedélyezi azt.

Amennyiben bármely Felhasználónak kérdése van, vagy olyan kommentet lát, ami véleménye szerint nem felel meg a szabályoknak, azt az info@lesty.hu email címen tudja Adatkezelőnek ill. megbízottjának jelezni.

Kelt: 2021.02.14.